Linkedin Nedir? Nasıl Kullanılır?

Linkedin Nedir? Nasıl Kullanılır?

Linkedin, teknolojinin gelişmesiyle birlikte iş hayatında en aktif kullanılan platformlardan birisi haline geldi. CV’sini online ortamda herkese açık halde sunan ve iş başvurularını görüntülemenizi sağlayan bu platform sayesinde aradığınız işi bulabilir veya ofisinize gerekli olan çalışanları temin edebilirsiniz. Şimdi gelelim bu Linkedin nedir nasıl kullanılır? Öncelikle Linkedin’de 2 adet üyelik türü vardır.

Bu üyeliklerden birisi ücretsiz üyelik, biri de premium üyeliktir. Premium üyelikte elbette ki farklı avantajlar vardır. Belirli ücretler ödeyerek Linkedin hesabınızı premiuma yükseltebilirsiniz. Linkedin’e baktığımızda hem iş verenler, hem de iş arayanlar için oldukça elverişli bir platform. Çünkü herkesin profili ve CV’si açık. Genelde kişiler, profillerine eğitim bilgilerini, çalışma tecrübelerini ve kendileri hakkındaki diğer bilgileri eklerler. Bu sayede iş verenler, kendilerine en uygun çalışma arkadaşını kolaylıkla seçer.

Linkedin Kullanımı Ücretli mi?

Linkedin kullanımı tamamıyla ücretsiz. Yani herhangi bir ücret ödemeden profilinizi oluşturabilir, CV’nizi hızlıca doldurarak sizinle aynı sektörde çalışanlar ve iş verenler ile iletişime geçebilirsiniz. Ancak elbette ki Linkedin premium servisi mevcut. Bu servis aylık 114 TL’dir. Bugüne kadar hiç Linkedin premium servisinden yararlanmadıysanız Linkedin size ilk ay premium servisini ücretsiz olarak hediye ediyor. Ardından da aylık 114 TL ödeyerek opsiyonel olarak hesabınızı premiumda tutup tutmamaksa tamamıyla size kalmış.

Linkedin Premium Avantajları Nelerdir?

Linkedin premium servisi, kullanıcıların sektörlerindeki insanlarla iletişimini güçlendirmek ve sistemi daha verimli kullanabilmek adına geliştirilmiş olan ücretli bir servistir. Öncelikle bu sisteme üye olduğunuz andan itibaren profilinizi kaç kişi ziyaret etti, profilinizi kimler görüntüledi görebilirsiniz. Ayrıca sektörünüz veya ilgi alanlarınız ile ilgili kurslar olduğu zaman da bunları takip edebilirsiniz. Premiumun en güzel avantajı da diğer Linkedin üyeleriyle özel mesaj ile iletişime geçebilmenizdir. Bu sayede sektörünüzdeki ulaşmak istediğiniz kişilerle daha kolay iletişime geçebilir ve fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Linkedin premium servisi, özellikle yurtdışı ile çalışan ve networkinge gerçekten önem veren kişiler için bulunmaz hint kumaşı ancak Türkiye’de iş arayanlar ve şirket sahiplerine özelden iş alımı ile ilgili sorular sormak isteyen kişiler için ne yazık ki pek kullanışlı bir özellik değil.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

linkedin nedir

Linkedin Nasıl Kullanılır?

Linkedin nedir nasıl kullanılır sorusunun en önemli kısmı da bu platformun nasıl kullanılacağıdır.

  • Öncelikle üyeliğinizi oluşturduktan sonra kendinizi yansıtan şık ve eğlenceli bir profil fotoğrafı koyun.
  • Ardından okuduğunuz üniversiteyi, aldığınız diğer eğitimleri ve iş hayatındaki tecrübelerinizi bir bir profilinize ekleyin.
  • Eğer ki Linkedin’i iş veren olarak kullanıyorsanız kuruluşunuz adına bir sayfa açabilir ve kuruluşunuzun işe alımlarını bu sayfa üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Linkedin, gerçekten iyi bir kitleye sahip olduğu için aradığınız kriterlere uygun çalışma arkadaşlarını bulmak sizin için çok kolaydır. Kısacası Linkedin kullanarak hem iş çevrenizi genişletebilir, hem iş bulabilir hem de işinizi büyütebilirsiniz.

Instagram Destek blogları ile hesabınızı büyütmek için yazılarımızı takip edebilirsiniz.

Linkedin Ne Demek?

Linkedin profesyonel bir kariyer portföyü ve network oluşturmak için kullanılan sosyal medya uygulamasıdır.

Linkedin Premium Nedir?

Linkedin Premium ile ekstra özelliklerden yararlanabilirsiniz. Profiliniz görüntüleyen kişiler, yeni iş imkanlarına kolay ulaşım gibi özellikler ile daha aktif bir kariyer profili ortaya koyabilirsiniz.

Linkedin CV Eklenebilir mi?

Linkedin profillerinize CV ekleminiz mümkündür. İster kendi cv’nizi ekleyebilir, isterseniz de linkedin aracılığı ile oluşturabilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir