Youtube Video Zamanlama Nasıl Yapılır?

Youtube Video Zamanlama Nasıl Yapılır?

Dünyanın en büyük video sitesi Youtube, kullanıcılara sunmuş olduğu özellikler sayesinde hem video izlemeyi hem de yüklemeyi kolay hale getiriyor. Youtube video zamanlama da bu özelliklerden bir tanesidir ve bu özellik sayesinde kullanıcılar istedikleri gün ve saatte videolarını yayınlama fırsatına sahip olmaktadır.

Youtube Video Zamanlama Nedir?youtube video zamanlama

Youtube’a gün içerisinde milyonlarca insan giriş yapmakta ve giriş yapan kullanıcıların bir kısmı video izlerken bir kısmı ise üretmiş oldukları içerikleri buraya yükleyebiliyorlar. Video yüklerken Youtube tarafından kullanıcılara farklı alternatifler sunulmaktadır. Alternatiflerin bir tanesinde kullanıcılar videoları yüklemelerine rağmen diğer kullanıcıların görmelerini engelleyebiliyor. Bu engel ise yine videoyu yükleyen kullanıcı tarafından istenilen tarih ve saatte kaldırılabiliyor ve video böylece herkese açık hale geliyor. Bu işleme video zamanlama deniliyor.

Youtube Video Zamanlama İşlemi Nasıl Yapılır?

Youtube video zamanlama işlemini yapmak oldukça basittir. Kullanıcılar aşağıda belirtilen adımları izleyerek bu işlemi kısa sürede yapabilir. Bu adımlar şu şekildedir:

  • Youtube sitesine giriş yapıldıktan sonra video yükleme bölümüne geçiş yapılır.
  • Video yüklerken “Herkese Açık” seçeneğine basılır ve bu seçenek “zamanlandı” ile değiştirilir.
  • Bu ayar yapıldıktan sonra video yüklenir ve yeni açılan sayfanın sağ bölümünde videonun hangi tarih ve saatte yayınlanacağı seçilir.
  • Böylece video istenilen tarihte yayınlanacaktır.

Youtube Video Zamanlaması İşlemi Herkese Açık mı?

Bu özellik daha önce sadece “iş ortakları” için açıktı. Normal kullanıcıların iş ortağı olmadan bu işlemi yapması mümkün değildi. Fakat yapılan değişiklik ile herkese açık hale getirildi. Fakat buna rağmen bu seçenek görünmüyor ise kullanıcıların normal şekilde bir video yüklemesi ve daha sonra denemesi gerekebilir. Kanalı olanlar ise kanallarını güncelleyerek bu yeni özelliğin gelmesini sağlayabilir. Bu işlemlerden sonra zamanlama özelliği çalışacaktır.

Youtube video zamanlamaları nasıl yapılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız bu yazının sonun geldik. Konu hakkındaki ve tüm sosyal medya platformlarında yaşadığınız sorunları yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Ekibimiz tarafından incelenen sorularınız en kısa sürede yanıtlanmaktadır. Youtube’un yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Youtube abone satın alma ve Youtube görüntüleme satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Youtube video zamanlama nasıl yapılır konusundaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir