Instagram Hesabını Kapattırma Ve Şikayet Etme Nasıl Yapılır? (Güncel)

Instagram Hesabını Kapattırma Ve Şikayet Etme Nasıl Yapılır? (Güncel)

Instagram son zamanların popüler, sosyal medya uygulamaları arasında yer almaktadır. Bu da çok fazla takipçi ve etkileşimi beraberinde getirmektedir. Hal böyle olunca, bir çok avantajı bünyesinde toplasa bile dezavantajları da beraberinde getirmektedir. Zaman zaman yaşanan sorunlar, şikayet edilerek çözülebilmektedir. Bu da duruma göre Instagram hesabını kapattırma cezasına kadar uzanabilmektedir. Bu yazıda detaylı olarak Instagram hesabı hangi durumlarda şikayet edilir, Instagram hesabı nasıl kapattırılır gibi sorulara cevap bulacağız.

Instagram nedir?

Instagram, teknoloji ve küreselleşmenin gelişmesiyle beraber faaliyete geçen bir sosyal medya uygulaması. Bu uygulama, fotoğraf paylaşma ve takip etme üzerine kurulu bir sistem. Yakın çevrenizle fotoğraflarınızı paylaşabiliyorsunuz. Güvenlik önlemleri üst düzeyde tutulsa bile, ara sıra sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu sorunlardan Instagram’ın haberinin olması için şikayet etmeniz gerekmektedir. Şikayet üzerine o durumu inceleyip, gereken cezayı verecektir. Buraya kadar Instagram’ın nasıl işlediğini öğrendiniz. Asıl konuya, Instagram hesabı nasıl şikayet edilir ve kapattırılır sorusunun cevabına.

Instagram hesabı hangi durumlarda şikayet edilir?

Bu başlığı okuduğunuzda ‘’o zaman sevmediğim kişileri şikayet edebilirim, ne iyi’’ dediğinizi duyar gibiyim. Ancak üzgünüz ki her durumu şikayet edemezsiniz. Yani sırf bir kişiden haz etmediğiniz için, onu şikayet edemiyorsunuz. Her aklınıza geldiğinde ya da keyfi olarak birini şikayet etmeniz, Instagram tarafından ciddiye alınmıyor. Bu şikayetlerin, şikayet değerinin olması için bazı kategorilerin içinde olması gerekmektedir. Instagram hesabını şikayet etme sebepleri:

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

  • Instagram hesabını şikayet etmek için, sizi rahatsız eden bir durumun olması gerekmektedir. Bunlardan belki de en çok rastlananı, mesaj yoluyla gönderilenler. Birisi size sürekli mesaj atıyor ve sizi rahatsız ediyorsa bu hesabı şikayet edebilirsiniz. Aynı şekilde, mesaj yoluyla uygun olmayan içerikler (kötü sahneleri olan, hakaret içerikli mesajlar, cinsel içerikli…vs) gönderildiğinde bu hesabı şikayet edebilirisiniz. Şikayetiniz ciddiye alınacaktır.
  • Sizi rahatsız eden, herhangi bir içerik görmeniz durumunda o içeriği ya da hesabı şikayet edebilirsiniz. Hem hesabı hem de paylaşımı ayrı ayrı şikayet edebilirsiniz.
  • Rahatsız eden, hoşa gitmeyen yorumlar yapıldığında, karşıdaki hesabı şikayet edebilirsiniz. Hem sizin hesabınıza yapılan yorumlar sonucunda hem de kişinin kendi hesabına yaptığı yorumları şikayet edebilirsiniz.
  • Herhangi bir hesap sizin fotoğrafları hesabında paylaştıysa, bu durumda şikayet edebilirsiniz. Ya da adınıza sahte hesap açıldıysa bu durum oldukça önemlidir. Şikayet etmeniz durumunda, Instagram tarafından hesap incelemeye alınacaktır. Ve inceleme sonucunda Instagram hesap kapattırma durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • Instagram tarafından güvenlik önlemleri kapsamında, toplumsal kurallar vardır. Zaman zaman bunların ihlali yapılabilmektedir. Karşıdaki hesap herhangi bir ihlal yapıyorsa şikayet edebilirsiniz. Bu durumda hesap Instagram tarafından incelenip, sonunda gerekli olan ceza verilecektir.
  • Bazı durumlarda karşı taraf sizi taciz edebilir. Bu sözel olarak yapılan taciz durumlarında, bu hesabı kolay bir şekilde şikayet edebilirsiniz. Bu şikayet durumunda şikayet edilen hesap, incelemeye alınacaktır.

Yukarıda bahsedilen tüm maddeler, şikayet edilmesi durumunda Instagram tarafından incelemeye alınacaktır. Bunun dışında sizi rahatsız eden acil bir durumda, aynı şekilde karşı taraftaki hesabı şikayet edebilirsiniz. Şikayetiniz o hesabın Instagram tarafından dikkat çekmesini sağlar. Bunun sonucunda hesap detaylı olarak incelemeye alınır. Ve inceleme sonucunda siz haklı görülürseniz Instagram hesap kapattırma işlemi tamamlanır ve karşı tarafın hesabı kapatılır.

Instagram hesabı kapattırma için yapılması gerekenler?

Instagram hesabı kapattırma işleminin ilk adımı şikayet etmektir. Uygulama bu noktada, yeni özellikler ekleyerek sadece bir tıkla şikayet edebilme imkanı sunuyor. 2014 yılında uygulamaya gelen bu özellik, çok kısa sürede yapılsa da yeterince işlevsel değildir. Çok uzun zaman sonra incelenip, geri dönütlerde yeterince tatmin edici cevaplar alınmamaktadır. Bu yöntem uygulamanın kendi içerisinde yer aldığı için daha pratiktir. Yazı da bu yönteme de değineceğiz.

Yeterince işlevsel olmadığı için, acil durumlar da hızlı yanıt verecek daha işlevsel bir yönteme ihtiyaç duymaktayız. Daha hızlı ve oldukça kısa sürede yanıt veren bir yönteme de değineceğiz. Bu yöntemlerin her ikisini de deneyerek, istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Ancak unutmamanız gereken bir nokta var! Birini şikayet edip, sonrasında hemen hesabının kapanmasını beklemeyin. Şikayetinizin boyutuna göre işlem yapılmaktadır. Instagram, şikayeti detaylı olarak inceledikten sonra, duruma göre karar verir. Ve bunun sonucunda hesabı kapatıp kapatmamaya karar verir. Buraya kadar anladığımıza göre asıl konuya geçebiliriz.

İşlevsel olmasa da kısa yoldan şikayet etmek

Bu yöntem yukarıda da bahsettiğimiz gibi işlevsel değildir. Bu nedenle çok basit olmasına rağmen, amaca uygun değildir. Sonuca ulaştırmamaktadır. Yine de denemekte fayda var. Bu nedenle uygulama içerisinde bulunmakta olan bu yönteme de değinelim. Instagram hesabını kısa yoldan şikayet etmek için yapılması gereken aşamalar:

  • İlk olarak Instagram uygulamasına giriş yapın ve kişisel bilgilerle hesabı açın.

instagram hesabini kapattirma ve sikayet etme nasil yapilir guncel

  • Burada hem hesabı hem de Instagram gönderisini şikayet edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken o hesabın ya da şikayet etmek istediğiniz gönderinin üstüne gelmeniz. Gönderinin üstüne geldikten sonra hemen sağ üst tarafta yer alan üç nokta simgesine tıklayın. (Bu simge iPhone ve Android cihazlarda farklılık göstermektedir. iPhone cihazlarda üç nokta yan yana bulunuyor. Android cihazlarda ise bu simge alt alta üç nokta şeklinde yer almaktadır.)
  • Bu simgeye tıkladığınız zaman ekranda bazı seçenekler çıkacak. Bu seçenekler içerisinde ilk sırada yer alan ‘’şikayet et’’ butonuna tıklayın.

Bu işlemleri sırasıyla uyguladığınızda, o hesap ya da gönderiye olan şikayetiniz Instagram uygulamasına gönderilmiş olacak. sonrasında uzun bir inceleme sürecine girecek. Bu süreç sonunda olumlu ya da olumsuz bir geri dönüt verilebilir. Ancak bu yöntem işlevsel olmadığı için, genellikle olumlu bir sonuç ortaya çıkmamaktadır. Bu yöntemi anladığınıza göre sıra geldi, daha hızlı sonuç veren ve etki eden yönteme.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

İşlevsel ve hızlı sonuç veren şikayet etme yöntemi

Bu yöntem oldukça etkilidir ve kısa yoldan sonuca ulaştırmaktadır. Instagram hesap kapattırma uzun yol olarak bilinse de sonuca ulaştırdığı için tercih edilebilir. Bu kısımda Instagram yardım bölümüyle irtibat kurarak, istedikleri bilgilere detaylı olarak cevap vermemiz gerekiyor. Kolaylık olması için, şikayet alanlarını üç başlık altında topladık. Bu şekilde, şikayetiniz hangi kategori içinde yer alıyorsa oradan hızlı bir şekilde işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

1)Taciz durumu ve zorbalık olması sonucu yapılan şikayet

Sosyal medya üzerinde sık sık ortaya çıkan sorunlardan bir tanesi, ortaya çıkan taciz ve zorbalık durumları. Bu durumlara genellikle kadınlar maruz kalsa da, erkekler de aynı sorunu yaşayabilmektedir. Instagram üzerinden ısrarla atılan mesajlar, rahatsız edici yorumlar, hakaret içerikli mesajlar… Uygun olmayan içerikler gönderme durumları… (cinsel içerikli gönderiler, yaş grubuna ya da toplumsal düzene uygun olmayan gönderiler..vs) Bu tür durumları daha da genişletebiliriz.

Bu kapsamda bulunan şikayetlerin tamamını, taciz ve zorbalık üzerinden değerlendirebiliriz. Bu nedenle bu kapsamda değerlendirilecek tüm sorunları, bu alandan şikayet etmeniz gerekiyor. Şikayet etmek için aşağıda verdiğimiz linke tıklayın ve sizden istenen sorulara cevap verin.

instagram hesabini kapattirma ve sikayet etme nasil yapilir guncel

instagram hesabini kapattirma ve sikayet etme nasil yapilir guncel

Önemli hatırlatma: Zihninizde somutlaşması için örnek işaretlemeler yaptık. Siz bu işaretlemeyi, kendi şikayet durumunuza göre yapacaksınız. Yani okuduğunuz seçeneklerde hangi seçenek size uygunsa, o seçeneğin başındaki yeri işaretlemeniz gerekiyor. Siz işaretledikçe, size yöneltilen sorular farklılaşacaktır. İşaretlenen her kısımda istenen cevaplar farklılık göstermektedir. Aşağıdaki linke tıklayın ve sizden istenen cevapları verin. İşlem tamamlandığında, en altta yer alan gönder butonuna tıkladığınızda, şikayet Instagram uygulamasına iletilmiş olacaktır. Yapmanız gereken işlemler bu kadar.

2)Adınıza fake hesap açıldığında ya da fotoğraf paylaşımlarını şikayet etmek

Zaman zaman karşılaşmışsınızdır. Adınıza başkası tarafından fake (sahte) hesap açılmış olabilir. Ya da fotoğraflarınızı başka bir hesapta paylaşılmış olarak görebilirsiniz. Bu tür sorunların tamamı bu alanda yer almaktadır. Şikayetinizi buradan tamamlamanız gerekiyor.

Şikayet etmek için, aşağıdaki linke tıklayın ve sizden istenen  bilgileri uygun şekilde işaretleyin. Sizin yaptığınız işaretlemelere göre, önünüze farklı seçenekler çıkacaktır. Buradan kolay bir şekilde şikayetinizi tamamlayabilirsiniz.

instagram hesabini kapattirma ve sikayet etme nasil yapilir guncel

instagram hesabini kapattirma ve sikayet etme nasil yapilir guncel

3)Yukarıdaki iki şikayet kategorisi dışındaki tüm şikayetler

Yukarıda iki alana dair yaşadığınız sorunlarda, nereye şikayet edeceğinizi belirttik. Daha önemli ve aci olması nedeniyle, onların ayrı kategoriler altında olması uygun bulundu. Bu bölümde ise, o iki alan dışında yer alan tüm sorunların şikayeti alınmaktadır. Bunun için yapmanız gereken aşağıda yer alan linke tıklamak. Bu şekilde çıkan sorulara uygun cevaplar verdiğinizde, karşınıza sizden bilgiler istenecek. Bu bilgileri doğru bir şekilde doldurup, en altta yer alan gönder butonuna tıkladığınızda, şikayetiniz uygulama tarafından alınmış olacak. Böylece detaylı inceleme sonucu uygun görülürse Instagram hesap kapattırma işlemi tamamlanmış olacak.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Instagram Web Uygulamasında Mesaj Nasıl Atılır?

instagram hesabini kapattirma ve sikayet etme nasil yapilir guncel

Sonuç

Sosyal medya uygulamalarında zaman zaman sorunlar yaşamaktayız. Bunların bir tanesi de Instagram. Bu uygulama üzerinde sorun yaşadığımızda, nasıl şikayet edebileceğimize dair tüm aşamaları öğrendik. Instagram hesabı nasıl kapattırılır sorusuna hem kısa hem de uzun yolu göstererek cevap verdik. Umarım yazımız, sizler için yararlı olmuştur.

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
17 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. İnstagram uygulaması koşulsuz nedenlerden dolayı ınstegram hesabımı kapatı vermiş oldu Formu doldurdum halde hala instegramım açilmadi

  2. Benim açmadın bir instagram yüzünden çok büyük sorunlar yaşıyorum !
    Benim üzerimden açılan instagramın tamamen kapanmasını istiyorum!

  3. Benim açmadın bir instagram yüzünden çok büyük sorunlar yaşıyorum !
    Benim üzerimden açılan instagramın tamamen kapanmasını istiyorum

  4. avatar
    Instagram Takipçi Satın Al

    Merhaba Elif,
    Instagram hesaplarınızı konumuzdaki adımları uygulayarak kapatabilir veya dondurabilirsiniz.

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, hesabınızın başkalarının eline geçtiğini düşünüyorsanız lütfen hızlı bir şekilde destek hattı ile iletişime geçiniz. Bilgilerinizi güvende tutunuz.

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, hesabınıza ait olan e-posta ve telefon bilgileriniz ile birlikte Instagram destek merkezi ile iletişime geçiniz lütfen.

        1. avatar
          Instagram Takipçi Satın Al

          Merhaba, Instagram destek merkezi üzerinden şikayet formu oluşturarak mağduruiyetinizi giderebilirsiniz.

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, topluluk kurallarını ihlal etmiş olabilirsiniz. E-mail adresinizi kontrol ettiniz mi?

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, Instagram destek merkezi üzerinden hesap kurtarma talebi oluşturmanız gerekmektedir.