Instagram Hassas İçerik Kısıtlama Özelliği Nedir?

Instagram Hassas İçerik Kısıtlama Özelliği Nedir?

Bu yazımızda Instagram hassas içerik kısıtlama özelliği hakkında konuşacağız. Dünya genelinde kullanıcı sayısı hızla artan Instagram, geçtiğimiz yıl kullanıcılarına yepyeni bir özellik sundu. Kullanıcı sayısının çok hızlı artıyor olması ve 18 yaşın altında milyonlarca Instagram kullanıcısının olması, hassas içeriklerin kısıtlanması gereğini doğurdu. 18 yaşın altındaki kişiler için sakıncalı olabilecek şiddet, çıplaklık, madde kullanımı ya da diğer rahatsız edici görüntülerin yer aldığı içerikler hassas içerik olarak işaretleniyor. Daha temiz ve daha güvenli bir ortam yaratmaya çalışan Instagram’ın hassas içerik kısıtlama özelliği, Instagram yetkilileri tarafından hala uygulanıyor.

Instagram Hassas İçerik Nedir?

Paylaştığımız her içerik Instagram yetkilileri tarafından inceleniyor ancak Instagram’da hassas içerik kategorisine giren; şiddet, çıplaklık, cinsellik içeren gönderiler kısıtlanıyor. Siz bu içerikleri içeren bir gönderi paylaştığınızda hassas içerik etiketi ile paylaştığınız takdirde gönderiniz Instagram tarafından flu halde gösteriliyor. Gönderinizi görmek isteyen kişiler ise “Fotoğrafı Gör” seçeneğine dokunduğu zaman gönderi o kişiye gösteriliyor. Instagram topluluk kurallarına uygun ise gönderiniz flu gösterilir ancak aşırı çıplaklık, şiddet ve aşırı cinsellik içeren gönderileriniz direkt kaldırılıyor.

Instagram Hassas İçerik Kısıtlama Özelliğinin Amacı Nedir?

Instagram hesap açabilmek için yaş sınırını 13 olarak belirlemiştir. 13 yaşındaki bir çocuk da sizin keşfetinize düşen gönderileri görebilir, sizin takip ettiğiniz hesapları takip edebilir. Sosyal medya ve Instagram kullanımının yaygınlaştığı günümüzde çocukları korumak adına belli önlemlerin alınması gerekiyor. Instagram da hassas içerik kısıtlama özelliği ile bunu gerçekleştiriyor.

İşin özüne baktığımızda; çocukları olumsuz içeriklere maruz bırakmanın dışında yetişkinler de bu içeriklerden korunmuş oluyor. Sosyal medyayı kullanma amacımız keyifli vakit geçirmek, faydalı şeyleri paylaşmak ve görüntülemektir. Siz Instagram uygulamasını açıp gezinirken karşınıza şiddet içeren bir gönderinin çıkması sizi de rahatsız edecektir. Günün her saati istediğimiz her ortamda kullandığınız bir uygulamada cinsel içerikli bir gönderiye maruz kalmak da sizi rahatsız edecektir. Instagram topluluk kuralları çocukları korurken sizin de haklarınızı korumakta ve güvenliğinizi sağlamaktadır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

instagram hassas içerik

Hassas İçerik Olduğunu Düşündüğüm Bir Gönderi Görürsem Ne Yapmalıyım?

Instagram’da hassas içerik olduğunu kanısına vardığı gönderileri ya kaldırıyor ya da görüntüyü flu hale getirerek görüntülemeyi kişinin iradesine bırakıyor. Ancak bazı durumlarda gözden kaçan gönderilerle de karşılaşabiliyoruz. Bazen uygunsuz yani hassas içerik paylaşan bir hesaba ya da sadece tek bir gönderiye rastlıyoruz. Böyle bir durumla karşılaştığınızda siz de o hesabı ya da içeriği Instagram’a bildirebilirsiniz. Hassas içerikli bir gönderiyi Instagram’a bildirmek için yapmanız gerekenler;

  • Gönderinin sağ üstünde yer alan üç notaya dokunun
  • Açılan seçeneklerden “Şikâyet Et” butonuna dokunun
  • “Uygunsuz” butonunu seçin
  • Gönderiyi şikâyet etme nedeniniz sorulacak
  • Karşınıza çıkan seçeneklerden uygun olanı işaretlemeniz gerekiyor
  • Son olarak şikayetinizin Instagram tarafından değerlendirileceği bilgisini okuyacaksınız.

Siz kısıtlı içerik olduğunu düşündüğünüz gönderiyi şikâyet ettikten sonra Instagram değerlendirecek ve sonucu size bildirecek. Değerlendirme sonucunu size bildirim olarak gönderiyorlar. Şikâyetiniz Instagram topluluk kurallarını ihlal eden bir kısıtlı içerik ise o gönderi mutlaka kaldırılıyor.

Instagram’da kıstılı içerik sınırlama özelliği, Instagram topluluk kurallarını ihlal eden her gönderi ve hesap için uygulanıyor. Instagram’ın bu özelliği sayesinde daha temiz ve daha güvenli bir ortam yaratılıyor. Siz de uygunsuz ya da hassas bir içerikle karşılaştığınızda bu durumu Instagram’a bildirerek bu amaca destek verebilirsiniz.

Instagram’da Hassas İçerik Kısıtlama Özelliği Nedir?

Instagram topluluk kurallarına uygun olmayan ve hassas içerik kategorisine giren; şiddet, çıplaklık, cinsellik içeren gönderilerin flu hale getirilmesi ya da tamamen kaldırılmasıdır.

Instagram’da Hassas İçerik Görürsem Ne Yapmalıyım?

Hassas bir içerik ile karşılaştığınızda şikâyet et özelliğini kullanarak o gönderiyi Instagram yetkililerine bildirebilirsiniz.

Instagram’da Hesap Açmak İçin Yaş Sınırı Nedir?

13 yaş ve üzeri kişiler Instagram’da hesap açabilir; ancak 18 yaşın altındaki gençlerin ebeveyn kontrolünde Instagram kullanması daha sağlıklıdır.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Berke Yılmaz

Yazılar: 14

Merhabalar ben Berke, Bepopi blog aracılığyla başta Instagram olmak üzere birçok farklı sosyal medya platformu hakkında merak edilenleri sizlere ulaştırıyorum.

Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir