Instagram Gönderi Planlama (Zamanlama) Nasıl Yapılır?

Instagram Gönderi Planlama (Zamanlama) Nasıl Yapılır?

Instagram’da gönderilerinizi paylaştığınız saatler, gönderinizin içeriği kadar önemlidir. Çünkü yanlış zamanda paylaşılan gönderiler istediğiniz etkileşimi almayacaktır. Bu nedenle fazla takipçi sayısına sahip olan Instagram hesapları, Instagram gönderi planlama kullanmaktadır. Hedef kitlenizin Instagram’da aktif olduğu saatlere gönderi planlaması yapmanız, paylaşımlarınızın beğeni ve yorum sayılarını artıracak, gönderinizin keşfete düşmesini sağlayacaktır. Peki, Instagram gönderi planlama (zamanlama) nasıl yapılıyor, takipçilerin aktif olduğu doğru zamanlamayı nasıl bulabiliriz? Gelin, beraber inceleyelim.

Instagram Gönderi Planlama (Zamanlama) Nedir?

Instagram 2019 yılında uygulama üzerinden gönderi planlama yapılabileceğini duyurmuştu ancak 2020’ye geldiğimizde henüz bu özelliğin gelmediğini görüyoruz. Facebook’ta uzun zamandır kullanılan gönderi zamanlama özelliği İçerik Stüdyosu üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Gönderinizi açıklaması ile beraber oluşturup istediğiniz gün ve saatte otomatik olarak yayınlanmasını sağlıyorsunuz. Şu anda Instagram uygulaması üzerinden gönderi planlamayı yapamasak da farklı yöntemlerle istediğimiz saate gönderilerimizi paylaşabiliriz. Bu yöntemlerden bahsedeceğiz ancak öncesinde gönderi paylaşmak için doğru zamanlamayı nasıl öğrenebiliriz, bunu konuşalım.

Instagram Gönderi Paylaşımı için Doğru Zamanlama Nedir?

Instagram gönderilerinizi paylaşmadan önce hangi saatlerde paylaşmanız gerektiğini araştırmalısınız. Türkiye geneli için konuşursak kişilerin telefonda en çok vakit geçirdiği saatleri tespit etmek çok zor değil. Sabah işe gidiş zamanları, iş dönüşü saatleri ve akşam 8’den sonraki zamanlar, sosyal medya kullanımının en yaygın olduğu zamanlardır. Ancak bu genelleme sizin hesabınızın takipçilerine uymuyor da olabilir. Sizin hesabınız için geçerli olan doğru zamanlamayı Instagram’ın “İstatistikler” bölümünden öğrenebilirsiniz. Takipçilerinizin hangi gün ve saatlerde daha aktif olduğuna, hangi gönderilerinizin en fazla gösterildiğine bu bölümden ulaşabilir, kendi hesabınızın analizini yapabilirsiniz. İstatistikler özelliğini kullanabilmek için işletme hesabına geçmeniz gerektiğini de belirtelim.

instagram gönderi planlama

Instagram Gönderi Planlama (Zamanlama) Nasıl Yapılır?

Instagram takipçilerinizin aktif olduğu saatleri öğrendikten sonra Instagram gönderilerinizi planlayabilirsiniz. Instagram gönderi planlama (zamanlama) özellikle çok fazla hesap yöneten ya da gün içerisinde farklı yoğunlukları olan kişiler için çok kullanışlıdır. Tam saatinde gönderi paylaşmanız alacağınız etkileşimi artıracaktır. Ancak zamanı takip edip bir gönderi oluşturmak her zaman mümkün olmuyor. Bu durumda da Instagram gönderi planlama imdadımıza koşuyor.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi Instagram, Facebook gibi gönderi zamanlama özelliğini bize sunmuyor. Instagram gönderilerimizi planlamak için başka bir programdan yardım almamız gerekiyor. Sosyal medya fenomenleri ve yöneticileri tarafından en çok tercih edilen uygulama da Buffer denilen gönderi planlama uygulamasıdır. Buffer benzeri de birçok uygulama piyasada bulunuyor, sizin için kullanımı en kolay olanı seçebilirsiniz. Biz bu yazımızda Buffer üzerinden Instagram gönderi zamanlama işlemlerini anlatacağız.

Instagram gönderi zamanlama için kullanacağınız Buffer belirttiğiniz saatte gönderinizin otomatikman yayınlanmasını sağlıyor. Yöneticisi olduğunuz birden fazla Instagram hesabı varsa ya da gün içerisinde gönderi paylaşacağınız saatte müsait olamıyorsanız, Buffer’ı kullanabilirsiniz. Buffer kullanarak Instagram gönderi zamanlama nasıl yapılır? Aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli;

  • Buffer uygulamasını telefonunuza indirin.
  • Sağ altta yer alan kalem simgesine dokunun.
  • Paylaşacağınız görseli seçin ve “Schedule” seçeneğine dokunun.
  • Gönderinizin hangi saatte yayınlanacağını seçin.
  • Son olarak işleminizi onaylayın. Gönderinizin yayın saati geldiğinde otomatikman yayınlanacak size de uygulama üzerinden bildirim gelecektir.

Instagram gönderi zamanlama için gün içerisinde müsait olduğunuz zamanları seçip arka arkaya birden fazla planlama yapabilirsiniz. Diyelim ki gece geç saatlerde gönderi paylaşmak istiyorsunuz ancak uyanıp gönderi oluşturmak oldukça zor. Instagram gönderi zamanlama ile istediğiniz her saatte gönderilerinizi paylaşabilirsiniz. Yakın zamanda Instagram üzerinden de bu özelliği kullanabileceğimiz tahmin ediliyor ancak yetkililer tarafından açıklanan resmi bir tarih söz konusu değil.

Instagram Gönderi Planlama Nedir?

Instagram gönderi zamanlama, gönderilerinizi önceden hazırlayarak istediğiniz saat diliminde yayınlamanız anlamına gelmektedir.

Insatgram Takipçilerimin Aktif Olduğu Zamanları Nasıl Öğrenirim?

Instagram işletme hesabı kullanarak “İstatistikler” bölümünü inceleyebilirsiniz. Bu bölümde takipçilerinizin aktif olduğu saatleri, günleri ve diğer birçok ayrıntıyı görebilirsiniz.

Insatgram Gönderi Zamanlama Ücretli mi?

Instagram gönderi planlamayı Instagram uygulaması üzerinden yapamıyoruz. Buffer ve benzeri ücretsiz uygulamaları kullanabilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Berke Yılmaz

Yazılar: 14

Merhabalar ben Berke, Bepopi blog aracılığyla başta Instagram olmak üzere birçok farklı sosyal medya platformu hakkında merak edilenleri sizlere ulaştırıyorum.

Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir