Instagram Butik Hesabı Nasıl Büyütülür?

Instagram Butik Hesabı Nasıl Büyütülür?

Dünya genelinde kullanıcı sayısını hızla artıran Instagram, küçük işletmeler tarafından da aktif şekilde kullanılıyor. Instagram’da butik hesap açan işletmeler, müşterileri ile hızlı ve sağlıklı iletişim kurmak ve yeni müşteriler kazanmak amacıyla Instagram’ı tercih ediyor. Her sektörden küçük işletmenin yer aldığı Instagram özellikle de hedef kitlesi kadın kullanıcılar olan işletmeler için çok avantajlı seçenekler sunuyor. Bu yazımızda da butik hesap açmak isteyen ya da var olan Instagram butik hesabı büyütme ile ilgili konuşacağız.

Her geçen gün kullanıcı sayısı artan ve yaygın şekilde kullanılan Instagram, işletmelere de büyük fırsatlar sunuyor. İşletmeler hem ürün ve hizmetlerini kolaylıkla pazarlayabildikleri hem de müşterileri ile kolay iletişim kurabildikleri Instagram’ı e-ticaret kanalı olarak kullanmaktadır. Açılan butik hesaplar sayesinde ürün tanıtımı ve satışı da yapabiliyorlar. Sizin de butik hesap açma planınız varsa ya da açmış olduğunuz butik hesabınızı nasıl büyütüp geliştireceğinizi merak ediyorsanız, bu yazımızda sizlere bazı ipuçları vereceğiz.

Başarılı Instagram Butik Hesaplarının Ortak Noktası

Instagram’da açmış olduğunuz butik hesabınızı büyütebilmek için öncelikle nasıl yöneteceğinizi çok iyi bilmelisiniz. Günümüzde çok sayıda Instagram butik hesabı açılıyor ancak sadece bazıları başarılı olabiliyor. Başarılı olan bu hesapların ortak özelliği ise butik hesaplarını doğru şekilde yönetmeleridir. Butik hesabınızı ilk açtığınızda doğal olarak takipçiniz olmayacak ya da çok az sayıda takipçiye sahip olacaksınız. İlk hedefiniz takipçi sayınızı artırarak gönderilerinizin etkileşim almasını sağlamaya çalışmalısınız. Butik Instagram hesapları takipçilerini ve gönderi etkileşlerini artırmak için neler yapmalı?

Takipçi ve Beğeni Satın Almak

Butik hesabınızı ilk açtığınızda güvenilir kişilerden ya da firmalardan takipçi ve beğeni satın almalısınız. Aldığınız takipçileri hedef kitlenize göre belirleyebilirsiniz. Örneğin; kadın kıyafetleri sattığınız bir butiğiniz varsa takipçilerinizi gerçek ve kadın kullanıcılardan tercih etmelisiniz. İlk etapta takipçi satın almanız, butiğinizin hızla büyümesini sağlayacaktır. Kullanıcılar Instagram’da sizin hesabınız ile karşılaştığında takipçi sayınızın fazla olduğunu görürlerse takip etme eğilimine girerler. Kendinizi düşünün; takipçisi az olan bir hesabımı yoksa fazla olan bir hesabımı takip ederdiniz?

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Takipçi sayınızı artırırken gönderilerinize de başlangıçta beğeni satın alabilirsiniz. Gönderi etkileşiminizin fazla olması, diğer kullanıcıların keşfet bölümüne düşmenizi sağlar. Bu da size daha fazla beğeni ve takipçi kazandırır. Aynı zamanda gönderilerinize bakan kişilerin fazla beğeni görmesi size olumlu bir imaj yaratır. Elbette ki Instagram butik hesabı sadece takipçi ve beğeni satın alarak büyümez, sadece sizi destekler. Daha başka neler yapacağınızı incelemeye devam edelim.

instagram butik hesabı

Kurumsal Hareket Edin

Instagram butik hesaplarınızı kurumsal bir şekilde yönetmeniz hem müşterilerinize güven verir hem de markalaşma sürecinize katkı sağlar. Örneğin;

  • Kullanıcı adınızı akılda kalıcı bir isim olarak belirleyin.
  • Kullanıcı adınızla bir logo oluşturun.
  • Gönderilerinizde logonuzu kullanın.
  • Mesajları ve yorumları yanıtlarken aynı dili kullanın.

Müşterilerinizin logonuzu gönderilerde görmesi onlarda marka algısı yaratmanızı sağlar. Son olarak kurumsal bir marka olarak hareket ediyorsanız, Instagram hesabınızı gizli değil herkese açık kullanmanız gerektiğini belirtelim.

Butiğiniz ve Ürünleriniz Hakkındaki Bilgiler Paylaşın

Hesabınızın bio yani açıklama bölümünde butiğiniz ve ürünleriniz hakkında bilgi vermelisiniz. Hangi ürünleri sattığınızı, açık adresinizi, mail adresi, telefon numarası, kargo bilgisi gibi ayrıntıları profilinizde açıklayın. Sizin şeffaf davranmanız müşterilerinize güven verir. Biliyorsunuz ki internette satış yapan çok kişi var ve insanlar dolandırılmaktan endişe ediyor. Siz takipçilerinize ve müşterilerinize güven verirseniz satışlarınız da aynı doğrultuda artacaktır.

Rakip Analizi Yapın

Instagram’da bulunan diğer butik hesapları mutlaka inceleyin! Sizinle benzer ürünlerin satışını yapan hesapları takip edin, neler paylaştıklarını, müşterileri ile nasıl iletişim kurduklarını inceleyin. Instagram butik hesabınızı ilk açtığınızda rakip hesapları takip eden kişilere takipçi isteği de gönderebilirsiniz. Takipçi isteği göndermek aynı ilgi alanına sahip potansiyel müşterilerinize kendinizi tanıtmanın bir yoludur.

Kaliteli Görseller Kullanın

Paylaştığınız her gönderiye emek harcayın. Özensiz paylaşılan gönderilerin etkileşimleri az olacaktır. Ürün görsellerinizin net ve kaliteli fotoğraflar olmasını sağlayın. Bütçeniz varsa mutlaka profesyonel fotoğrafçılar ile çalışın. Kendinize bir konsept belirleyin, konsept dışı paylaşım yapmayın. Gönderilerinizde bir düzen olması, profilinizi ilgi çekici kılar.

Kargo Ücreti Çok Önemli!

Kargo ücreti konusunda da şeffaf olmalısınız. Kişiler alışveriş yapsın yeter ki diye kargo ücretini saklamanız ya da net bilgi vermemeniz imajınızı zedeleyecektir. Siparişini kargo görevlisinden alırken beklemediği bir ücretle karşılaşan kişi haliyle sizi suçlar. Açıkçası yeniden alışveriş yapması da mümkün değildir. Müşteri kaybetmemek için kargo ücretinizi mutlaka belirtin. Müşterilerinize kolaylık sağlamak ve satışlarınızı artırmak için kargo şirketleri ile görüşün ve anlaşma yapın. Kargo ücretinizin az olması, “ücretsiz kargo” seçeneği sunmanızı da sağlar. Ürün fiyatına kargo bedelini yansıtıp ürünlerinizi ücretsiz gönderebilirsiniz. “Ücretsiz kargo” müşterileri alışverişe yönelten bir ifadedir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Instagram’da Fake Hesap Nasıl Anlaşılır? Fake Hesap Kapattırma Yolları

Müşterilerinizin Memnuniyetini Belirten Gönderiler Paylaşın

Ürün ya da hizmetinizi kullanan müşterilerinizden fotoğraflar isteyin ya da memnuniyet belirttikleri mesajlarını izin isteyerek profilinizde paylaşın. Hesabımızın düzenini bozmamak için dilerseniz sadece hikayelerinizde bu fotoğrafları paylaşabilirsiniz. Gerçek kullanıcıların deneyimleri takipçilerinizi olumlu yönde etkileyecektir.

Fenomenlere Ücretsiz Ürün Gönderin, Tanıtım Yapmalarını Sağlayın

Takipçi sayısı yüksek Instagram fenomenleri ile iletişime geçin. Onlara gönderdiğiniz her hediye size ücretsiz bir reklam olarak dönecektir. Fenomenlerin ürününüzü kullanmaları ve memnun kaldıklarını belirtmeleri, takipçileri tarafından ilgi görecektir. Bu kişilerin takipçileri üzerinde bir etkisi vardır, “O kullanıyorsa güzeldir, o giyiyorsa ben de giymeliyim” diye düşünen takipçiler mutlaka sizin sayfanızı ziyaret edecektir.

Instagram butik hesabı nasıl büyütülür? hakkında paylaştığımız ipuçları sayesinde Instagram butik hesabınızı geliştirebilirsiniz. Kısa sürede büyük etkileşimler beklemeden sabırla yaklaşırsanız ve istikrarlı şekilde paylaşımlarınızı sürdürürseniz başarılı olabilirsiniz.

Instagram Butik Hesap Nedir?

İşletmelerin Instagram’da ürün tanıtımı ve satışı yapmak için kullandıkları hesaplara butik hesap denmektedir.

Instagram Butik Hesabı Açmak Ücretli midir?

Instagram butik hesabı açmak için ücret ödemezsiniz, kişisel hesaplarınızı açtığınız gibi butik hesap oluşturabilirsiniz.

Instagram Üzerinden Ürün Satabilir miyim?

Instagram üzerinden butik hesaplarınız vasıtası ile ürünlerinizi satabilirsiniz. e-ticaret sitesi satışı gibi değil; müşterilerinizi kendi hesaplarınıza ve web sitenize yönlendirerek satış yaparsınız.

Youtube Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Berke Yılmaz

Yazılar: 14

Merhabalar ben Berke, Bepopi blog aracılığyla başta Instagram olmak üzere birçok farklı sosyal medya platformu hakkında merak edilenleri sizlere ulaştırıyorum.

Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir