Youtube Yorum Ayarları Nasıl Yapılır?

Youtube Yorum Ayarları Nasıl Yapılır?

Video paylaşım sitesi YouTube’da videolarınıza yapılan yorumları kontrol edebiliyorsunuz. YouTube videolarındaki yorum bölümünü dilerseniz kapatıp kullanıcıların yorum yapmasını engelleyebilirsiniz. YouTube Studio üzerinden gerçekleştirilen YouTube yorum açma ve kapatma işlemini nasıl yapacağınızı detaylı bir şekilde anlatacağız. Ayrıca YouTube yorumlarını kapatmak mantıklı mı, yorumlar açık mı olmalı gibi konulardan da bahsedeceğiz.

YouTube Video Yorumlarını Kapatma İşlemi Nasıl Yapılıyor?

YouTube videolarınıza yapılan yorumları, videolarınızın ayarlarını yapabildiğiniz Videoları Yönet bölümünden kapatabiliyorsunuz. YouTube kanalınıza bir saldırı olduğunu düşünüyorsanız ya da sadece bir videonuza gelen yorumlar sizi rahatsız ediyorsa kolay bir şekilde YouYube videolarınızı yoruma kapatabilir ya da daha başka önlemler alabilirsiniz. YouTube video yorumlarını kapatma işlemi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • YouTube hesabınıza girin ve “Kanalınız” bölümünü açın.
  • Açılan sayfada “Videoları Yönet” sekmesini göreceksiniz, buraya tıklayın.
  • Yorumlarını kapatmak istediğiniz videonun üzerine geldiğinizde kalem şeklinde bir sembol göreceksiniz. Kalem simgesine tıklayın.
  • Karşınıza iki seçenek çıkacak, siz “Diğer Seçenekler” yazan sekmeyi tıklayın.
  • Açılan sayfada aşağıya doğru inin ve “Yorumlar ve Puanlar” bölümünü bulun.
  • “Yorumların Görünürlüğü” seçeneğine gelip ne yapmak istediğinizi seçebilirsiniz;
  • Tüm Yorumlara İzin Ver
  • Uygunsuz Olabilecek Yorumları İncelemek Üzerine Beklet
  • Tüm Yorumları İncelemek Üzere Beklet
  • Yorumları Devre Dışı Bırak
  • Siz videolara gelen yorumları kapatmak istediğiniz için “Yorumları devre dışı bırak” seçeneğini tıklayın.
  • Yorumlarını açmak istediğiniz zaman ise yine aynı yere gelip “Tüm yorumlara izin ver” seçeneğini tıklamanız yeterli.

YouTube videolarını yoruma kapatmak çok fazla tercih edilmese de zor zamanlarda bu özellik kullanılabilir. Tercih edilmemesinin nedeni ise videolara gelen yorumların etkileşiminizi artırması ve bunun sonucunda da izlemeyen diğer kişilere öneri olarak videonuzun gösterilmesidir. YouTube’da içerik üreten her kişinin amacı da video izlenme sayılarının artmasıdır. Eğer yorumları kapatırsanız etkileşiminiz de direkt azalacaktır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Youtube Kanal İsimleri Nasıl Bulunur?

youtube yorum kapatma

YouTube Video Yorumlarını Açmak

YouTube video yorumlarınızı dilediğiniz zaman yeniden açabilirsiniz. Kanalınıza yönelik yapılan bir saldırı ile karşılaştıysanız eğer yorumlarınızı kapatmanız çok doğru olur. Çünkü spam yorumlar kanalınıza zarar verebilir, videolarınızın yayından kaldırılmasına neden olabilir. Saldırı olduğunu düşündüğünüz anda yorumlara kapatıp saldırı sonrası yeniden YouTube video yorumlarınızı açabilirsiniz.

Bazı kişiler YouTube videolarına yapılan yorumları incelemek ve daha sonra yayınlamayı tercih ediyor. Bunun için de yukarıda anlattığımız şekilde “Tüm Yorumları İncelemek Üzere Beklet” seçeneğini aktif hale getiriyorlar. Eğer videolarınıza gelen yorumlar sayıları kontrol edilebilecek düzeyde ise bu seçeneği kullanmak sizin için avantajlı olacaktır.

YouTube’da video yorumları kapatma özelliğini özellikle müzisyenler kullanıyor. Videolara gelen yorumlar çok fazla olduğu için kontrol etmek imkansız hale geliyor ve küfür, hakaret gibi sözlerin görülmesini istemiyorlar. 18 yaş altı çocukların da bu yorumları görmesi sakıncalı olacağı için bazı müzisyenler ya da sanatçılar yorumları kapatarak bu duruma çözüm buluyor. Siz de YouTube yorum açma ve kapatma işlemleri ile kanalınızı ve izleyicilerinizi koruyabilirsiniz.

YouTube videolarıma yapılan yorumları kapatabilir miyim?

YouTube hesabınızdaki “Kanalınız” bölümünden videolara yapılan yorumları kapatabilirsiniz.

YouTube videolarıma spam yorumlar geliyor, ne yapmalıyım?

Spam yorumlar kanalınızı ve video içeriklerinizi tehlikeye atabilir. “Kanalınız” bölümünden videolarınıza yapılan yorumları kapatmanız faydalı olacaktır.

YouTube videolarıma küfürlü yorumlar geliyor, nasıl engellerim?

YouTube videolarınıza gelen yorumları direkt kapatabilirsiniz. Bir diğer seçenekte de “Tüm Yorumları İncelemek Üzere Beklet” seçeneğini kullanarak istemediğiniz küfürlü yorumları yayına almazsınız.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Berke Yılmaz

Yazılar: 14

Merhabalar ben Berke, Bepopi blog aracılığyla başta Instagram olmak üzere birçok farklı sosyal medya platformu hakkında merak edilenleri sizlere ulaştırıyorum.

Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir