Bilgisayar Telefonu Neden Görmüyor? Bağlantı Hatası & Çözümü

Bilgisayar Telefonu Neden Görmüyor? Bağlantı Hatası & Çözümü

Bilgisayar telefonu görmüyor sorunu ve USB bağlantı hatası sorununu hem Android hem de IOS işlemcisine sahip I-phone cihazlarınızda yaşayabilirsiniz. Bilgisayarınızın telefonunuzu USB bağlantısında görmemesinin birden fazla nedeni olmakla birlikte, bu nedenleri ve çözüm yollarını ayrıntılarıyla açıkladık. Windows en iyi sistem olarak bilinmekle beraber, birçok sorunu da karşımıza çıkarabilmektedir. Telefonunuzu bilgisayara bağlarken birçok nedenden dolayı sorun yaşayabilirsiniz.

Android veya IOS işlemcisi olan telefonlarınızı bilgisayara bağlarken oluşabilecek sorunları ve çözüm önerilerini aşağıdaki başlıklar üzerinden açıkladık. Bu başlıkları inceleyerek hem sorununuzun hangi nedenden kaynaklandığına hem de bu sorunun çözümüne kolayca ulaşabilirsiniz.

Bir Türk çözüm yöntemi olarak ilk denemeniz gereken işlem, bilgisayarınızı kapatıp açmaktır. Bu işlem işe yaramaz ise telefonunuzu da açıp kapatabilir ve tekrar bağlanmayı deneyebilirsiniz. Yine de USB bağlantısını görmüyorsa bilgisayarınız o zaman aşağıda belirtilen sorunlar ve çözüm yöntemlerini inceleyerek kolayca aradığınız cevaba ulaşabilirsiniz. Tabi öncesinde belirtmek gerekir ki bilgisayarınız kapalıyken USB bağlantısı takılı olsa dahi çalışmaz. Bilgisayar açıldığı anda telefonunuz bilgisayara bağlanabilir.

USB Kablonuzu Kontrol Edin:

Bazı durumlarda USB kablosu ile ilgili sorunlar nedeniyle telefonunuz bilgisayara bağlanmayabiliyor. Bu durumda farklı bir USB kablosu deneyerek çözüme kavuşabilirsiniz. Bunun yanında bir de USB kablonuzun temiz olması gerekmektedir. Temizlemek için bu girişlerin içerisine iğne vb. gibi araçlar kullanmak yerine, içerisine hızlıca üfleyerek de USB girişlerinin içerisindeki tozu dışarıya atabilirsiniz.

Bilgisayarınızın USB Girişini Kontrol Edin:

Kullandığınız bilgisayarda USB kablosunu bağladığınız giriş kısmını kontrol ederek bozuk olmadığından emin olun. Bu denemeyi, farklı bir USB girişi ile deneyebilirsiniz.  Veya kablonuz için yaptığınız temizleme işlemini, bilgisayarınızın USB kablosu giriş yeri için de yapabilirsiniz. Ancak, dışarıdan bir madde ile temizlemek yerine üfleyerek veya bir peçete yardımı ile temizleyebilirsiniz. Böylece zarar görmeyecektir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: ERR_CONNECTION_TIMED_OUT Hatası Google Chrome Çözümü

Sürücünün Kurulu Olup Olmadığını Kontrol Edin:

Cihazınızda bağlantı oluşturmak için gereken sürücü kurulu değil ise veya sürücülerinizin düzgün yüklenmediği durumlarda cihazınızın bilgisayara bağlanma işleminde sorun yaşayabilirsiniz. Bu sürücüleri telefonunuzdan ve Windows 10 işletim sistemindeki bilgisayarınızdan kaldırarak sorununuzu çözebilirsiniz.

Android işletim sistemine sahip olan cihazınızı bilgisayarınızda bağlı tutarak, bilgisayarınızdan ‘cihaz yöneticisi’ kısmını açın. Bu kısımdan kendi cihazınızı bulun ve cihazınızın adının üzerinde sağ tıklayarak kaldır seçeneğini işaretleyin. Kaldırma işlemi tamamlandıktan sonra USB bağlantısını çekin. Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatarak, tekrar cihazı bilgisayarınıza bağlamayı deneyin. Bu işlem ile Android cihazınız bilgisayarınıza bağlanmaz ise belirtilen diğer başlıklara göz atmanızı öneririz.

Bu kısımda aynı işlemler üzerinden sürücü aygıtlarını güncelleme işlemi yaparak da kaldırmadan sürücülerinizin kurulumunu güncelleyebilir veya yenileyebilirsiniz.

Telefonunuzdan USB Hata Ayıklamasını Etkinleştirin:

Sorun Android cihazınızdan kaynaklanıyor ise, aşağıdaki aşamaları uygulayarak telefonunuzun USB hata ayıklamasına izin verin. İşlem detayları maddelerle sunulmuştur.

  • Telefonunuzun ‘ayarlar’ bölümünü açarak, ‘telefon hakkında’ kısmını seçin. (‘telefon hakkında’ seçeneği Android cihazların ‘Sistem’ yazan bölümünde olabilir).
  • Daha sonra en altta bulunan ‘derleme numarası’ veya ‘yapı numarası’ kısmına üst üste sürekli olarak basın. Karşınıza telefonunuzun şifresini yazacağınız bir ekran gelecektir. Şifrenizi yazarak işleme devam edin.
  • ‘Artık siz de geliştiricisiniz’ şeklinde bir uyarı göreceksiniz.
  • Son aşamada tekrar telefonunuzun ‘ayarlar’ kısmını açarak, aşağıdan ‘geliştirici seçenekleri’ kısmını açın. USB hata ayıklama kısmını bulun ve aktif hale getirin. Bu sayede cihazınızdaki USB hata ayıklamasını gerçekleştirmiş olacaksınız.
  • Tekrar, bilgisayarınıza bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Android cihazınızın bilgisayarınıza bağlanması ile ilgili yaşadığınız sorunu ve çözüm yöntemlerini açıkladık. Eğer yukarıda belirtilen işlemleri gerçekleştirdiğinizde yine de bağlanamıyorsanız, teknik destek almanızı öneririz.

iPhone Cihazımı Bilgisayarım Görmüyor, Nasıl Düzeltirim?

iPhone cihazımı bilgisayar telefonu görmüyor sorunu  çözümlerini ve nedenlerini maddelerle açıkladık. Bu maddeler üzerinden sorununuzu çözebilir, cihazınızın bilgisayara kolayca bağlanmasını sağlayabilirsiniz.

  • IOS işletim sistemine ait olan cihazınızı yeniden başlatmayı ve bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin.
  • Bağlantı kablosunu çıkarıp tekrar takın. Veya bu kablonun bozuk olmadığından ve içine toz dolmadığından emin olun. Bu tozları temizlemek için hem bilgisayarınızın USB giriş kısmına hem de kablonuzda bulunan kısma üfleyerek kolayca temizleyebilirsiniz.
  • Aygıtınızı doğrudan bilgisayarınızın USB bağlantı noktalarına bağlayın.
  • ITunes sürümünün son sürüm olduğundan emin olun.
  • Bilgisayarınızdaki yazılım güncellemelerini kontrol edin.
  • Aygıtınızı bağlamak için kullandığınız kablonun Apple kablosu olduğundan emin olun.
  • Bilgisayarınızda farklı USB giriş bağlantıları var ise klavye ve mause dışında, hepsinin bağlantısını kesin. Ve cihazınızı bağlamayı tekrar deneyin.

Belirtilen aşamalar işe yaramadıysa, konu ile alakalı teknik destek almanızı öneririz. Umarım sorununuzu çözmeye yardımcı olabilmişizdir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Whatsapp Web Sürekli Açık Kalmasının Yolu

Sitemizi ziyaret ederek ürün ve hizmetlerimizi inceleyebilir sosyal medya hesaplarınızı yükseltebilirsiniz; https://bepopi.com/instagram-begeni-satin-al

Facebook Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 3 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir