Adım Adım 2020 Resimli Anlatım

Adım Adım 2020 Resimli Anlatım

Küreselleşme ve teknolojinin artmasıyla beraber, sosyal medya uygulamaları boy göstermeye başladı. Her gün yenileri çıkmaktadır. Bazıları oldukça popüler olup, kalıcı bir takipçi kitlesi kazanmaktadır. Bunun aksine bazıları ise, piyasaya sürüldüğü hızla yok olup gitmektedir. Kendini büyüterek, beklenmeyecek performanslara imza atan iletişim uygulamalarından bir tanesi Facebook. Bu nedenle Facebook kayıt olma soruları akla geliyor.

Facebook, dünya genelinde sayısız takipçiyi bünyesinde barındırıyor. Ve her geçen gün takipçi sayısı artmaya devam ediyor. Bugün yazımızda Facebook’a nasıl kayıt olunur sorusuna tüm detaylara değinerek cevap vereceğiz.

Facebook nasıl bu kadar popüler oldu?

Facebook, dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi. Dünya devleri arasında bulunan bu hesap, iki üniversite öğrencisi tarafından bulundu. Tesadüfen her zaman ki denemelerini yapan bu öğrenciler, Facebook’u meydana getirdiklerinde bu kadar popüler olacağını hayal bile edemiyorlardı. Bu şekilde Mark Zuckerberg ve uygulaması ünlü oldu.

Şu an dünya üzerinde yaklaşık olarak bir buçuk milyar kişi Facebook uygulamasını kullanmaktadır. Bu sayı düzenli olarak artmaya devam etmektedir. Bu kısma kadar Facebook uygulamasından genel olarak bahsettik. Artık Facebook’a kayıt olma konusuna geçiş yapabiliriz.

Facebook hesabı açma adım adım

Web site üzerinden Facebook’a kayıt olma

Facebook hesabı için gerekli olan adımlardan aşama aşama bahsedeceğiz. Bunlar:

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • İlk olarak internet üzerinden Facebook ana sayfasına giriş yapın. Sayfanın sağ tarafında ‘’hesap aç’’ seçeneğini göreceksiniz. Bu bölüme gelerek işleme devam edin. Hesap aç bölümüne geldikten sonra resimde gördüğünüz gibi, karşınıza size ait bilgi bölümü çıkacak. Bu alanı eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bu kısımda önemli olan doğru bilgi vermekten ziyade verilen bilgileri unutmamaktadır. Yine de elinizden geldiği kadar doğru bilgi girmeye özen gösterin.
facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Ad soyadı doğru girmeye çalışın. Bazen Facebook kimlik doğrulamak için sizden kimlik fotoğrafınızı isteyebiliyor. Bu gibi durumlar için bilgiyi çok yanlış vermemeye özen gösterin.
facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Bilgiler kısmında sizden istenen e-posta adresi, bundan sonra hesaba giriş yaparken kullanacağınız adres olacak. Hesap girişlerinde sorun yaşamamak adına şifresini bildiğiniz, güncel olarak kullandığınız bir e-posta adresi kullanmaya özen gösterin. (Onay için mail geldiğinden e-posta şifrenizi bilmeniz gerekmektedir)
  • Sizden istenen cep telefonu numarasını girebilirsiniz. Facebook etik ilkeleri gereği güvenilirliğe oldukça önem vermektedir. Siz gizli tuttuğunuz sürece, cep telefonu numaranızı sizin dışınızda hiç kimse görmeyecektir. Bu nedenle hiçbir tereddüt yaşamadan girebilirsiniz.
  • facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Facebook girişlerinde kullanabilmek için şifre belirlemeniz gerekmektedir. Şifrenizi belirledikten sonra, bir sonraki adıma geçin.
facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Buraya doğum günü tarihinizi yazın. İsterseniz herhangi bir doğum tarihi de yazabilirsiniz. Bu bölümün doğruluğu ya da yanlışlığı çok sıkıntı olmamaktadır.
facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Bu bölümde cinsiyetinizi girerek işlemi tamamlayın.
facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Tüm bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra, en altta yer alan ‘’hesap aç’’ butonuna tıklayın. Hesap aç dedikten sonra artık sizde Facebook kullanıcıları arasına katılmış bulunmaktasınız. Yapmanız gereken işlemler bu kadar.
facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Facebook kayıt için sizden e-posta adresi üzerinden ya da cep telefonu üzerinden doğrulama yapmanızı isteyebilir. Bu hesabınızın güvene alınması için ve üçüncü taraf kişilerin eline geçmemesi için oldukça önemlidir. Doğrulamayı iki şekilde isteyebilir. E-posta üzerinden isterse yapmanız gereken birkaç basit işlem var. E-posta adresinize şifre ile beraber giriş yapın. Facebook üzerinden gelen maili açın. Burada doğrulama linki olacak. buna tıklamanız durumunda, doğrulama otomatik olarak gerçekleştirilecek.
facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Cep telefonu aracılığı ile istenen doğrulamalarda ise, cep telefonunuza bir kod gönderilir. Bu kodu Facebook kayıt sayfasında istenen yere girmeniz gerekir. (Eğer cep telefonu onayı istenirse, bu kodun girilmesi için kutucuklar çıkar. Normalde bunlar yoktur.)

Mobil uygulama aracılığıyla Facebook kayıt işlemi

Yukarıdaki yazıda web site üzerinden Facebook kayıt işlemi hakkında bilgi verdik. Bunu web site üzerinden yaptığınız gibi, aynı şekilde mobil uygulama üzerinden de aktaracağız. Mobil uygulama üzerinden Facebook kayıt aşama aşama:

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Google Play ya da App Store üzerinden indirilmiş bir Facebook mobil uygulamanız var. Buradan kayıt yapmak istiyorsunuz. İlk olarak uygulamayı açın.
facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Uygulamayı açtığınızda, ekranın en altında ‘’yeni hesap oluştur’’ butonu bulunmaktadır. Buraya tıklayarak ilk adımı atın. Bu ekranda, Facebook hesap açmanız durumunda size ait bazı bilgilere erişebileceğini söylüyor. Eğer bu durumu kabul ettiyseniz, başla diyerek işleme devam edin.
facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Bu bölümde sizden belli bir cep telefonu numarası istenmektedir. Numara istenmesindeki amaç, size onay kodu göndermeleridir. Onay kodu gönderip hesabın güvenilirliğini arttırmak amaçlanmaktadır. Bu nedenle elinizin altında olan, her an ulaşabileceğiniz bir cep telefonu numarası girmeye özen gösterin. Mobilden Facebook kayıt aşamasında cep telefonu kullanmak istemeyebilirsiniz. Eğer istemiyorsanız, hemen altta e-posta kullanarak kaydol yazısına tıklayın. (Doğrulama onayı isteneceği için e-posta adresinizin şifresini bilmeniz gerekiyor.) Fotoğraftaki yere mail adresinizi yazdıktan sonra işleme devam edin.
facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Yukarıdaki adımları sırasıyla uyguladığınızda, bu aşama da sizden ad ve soy ad istenecek. Burada doğru ad soy ad yazmanız ileride istenebilecek bir doğrulama aşaması için önemlidir. (Kimlik fotoğrafı isteme gibi) Adınızı ve soyadınızı doğru bir şekilde yazdıktan sonra işleme devam edin.
facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Bu kısım sizin hesaba giriş yaparken kullanmak istediğiniz şifre. Buraya yazacağınız şifreyi not alın. Unutmanız durumunda sıkıntı olacaktır ve yeni şifre almak durumunda kalabilirsiniz. Güçlü bir şifre girdikten sonra devam butonuna tıklayarak, bu aşamayı tamamlayın.
facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Sıra geldi doğum tarihini girmeye. Bu bölümü doldurmak zorundasınız. Ancak bilgileri doğru girip girmemek size kalmış. İsteğe bağlı olarak başka bir doğum tarihi girebilmeniz mümkün.
facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Facebook kayıt aşamasında cinsiyet bölümüne geldik. Bu aşamada cinsiyetinizi işaretledikten sonra devam deyin.
facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Ve artık bitti sayılır. Yukarıdaki aşamaları doğru bir şekilde girdiyseniz, ekranda ‘’hesap oluşturuluyor’’ yazısı görüntülenecek. Bu aşamada hesap oluşturulana kadar beklemeniz gerekecek.
facebooka kayit olma adim adim resimli anlatim
  • Hesap oluşturma işlemi bittikten sonra, son olarak hesabınız için onaylama istenecek. Bunu yukarıda hangi bilgiyi girdiyseniz ona göre girin. (Sizin isteğinize bağlı olarak) Cep telefonu ya da e-posta adresini yazarak hesabınızı onaylayın. Cep telefonu ya da adresinizi girdiğinizde, cep telefonuna ya da e-posta adresine bir şifre ya da link bağlantısı gelecek. Onay kodunu ilgili yere yazdığınızda, hesap onaylanmış olacaktır. Aynı şekilde e-posta adresine mail olarak gönderilen linke tıkladığınızda, hesap otomatik olarak onaydan geçecektir.

Bazen Facebook onay kodu ya da link gelmeyebiliyor. Böyle durumlarda bu aşamayı tekrarlayın ve kodu tekrar gönder deyin. Kod ya da link geldiğinde aynı işlemleri tekrarlayın.

Artık kaydınız tamamlandı. Bu giriş bilgilerini nerden kayıt yaparsanız yapın, hem web site hem de mobil uygulama üzerinden kullanabilirsiniz. Sizde milyarlarca kişiden biri oldunuz ve Facebook kullanıcılarının arasına katıldınız. Tebrikler!

Facebook’a kayıt oldum şimdi ne yapacağım?

Facebook kayıt işlemini tamamladınız. Artık sizin de bir Facebook hesabınız var. Bu uygulamanın temel amacı mesajlaşma olsa da, fotoğraf video paylaşımları yapabilirsiniz. Özel günler için etkinlik oluşturabilirsiniz. Bu şekilde bir çok amacı bulunmaktadır.

Arkadaşlarınızın isimlerini aratarak Facebook üzerinden, onlarla arkadaş olabilirsiniz. Sizde telefon numarası kayıtlı olan kişiler, Facebook’a giriş yaptığınızda otomatik olarak görünür. Buradan da önerileri göz önünde bulundurarak, arkadaşlarınızı kolayca bulup ekleyebilirsiniz.

Facebook, beğeniler üzerine kurulu bir sistem olduğu için oldukça önemlidir. Bir fotoğraf paylaştınız ancak beğeni oldukça az. Böyle durumlarda etkileşim oranını arttırmak adına, İnstagram Takipçi Satın Al Ekibi ile iletişime geçerek, Facebook beğeni sayısını arttırma üzerine ilgili paketleri inceleyebilirsiniz.

Yazımız, Facebook kayıt aşamalarını bilmek isteyen kişiler için umarım yararlı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
4 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Facebook’a kayıt olma işlemi için abime defalarca yalvarmıştım. Şimdi açayım birde arkadaşlık gönderiyim. Merak edecek nereden yaptım diye. Teşekkürler. Yazıdan anladım ki benim hatam yaşımı ufak yazmamış.

  2. Facebook kaydolma işlemleri mobil üzerinden de yapıldı. Yazınızı denedim ama sonra telefondan daha rahat olur diye oradan giriş yaptım. Kabul oldu. Masaüstünde henüz açmadım sorun çıkmaz inşallah

  3. Facebook kaydolma işlemi yapılırken doğrulama olarak istenilen telefon numarasına başka bir hesap kayıt yapılabiliyormu. Kızım için ben bir hesap açmak istiyorum ama devamlı onaylatma istiyor. Mail hesaplarımız ayrı.

  4. Teşekürler güzel bir paylaşım olmuş zaten facebook kayıt olayını herkez bildiğini sanılıp kimse nasıl kayıt olundugunu anlatmıyor. Teşekür ediyorum yararlı ve yerinde bir paylaşım siteniz çok iyi olmuş hayırlı günler