Instagram Kullanıcı Bulunamadı Sorunu

Instagram Kullanıcı Bulunamadı Sorunu

Instagram’da bir kullanıcı adına tıkladığımız zaman bazen şu ifade ile karşılaşıyoruz: “Kullanıcı Bulunamadı”. Instagram’da kullanıcı bulunamadı sorununun birden çok nedeni var. Bu yazımızda Instagram kullanıcı bulunamadı sorununun nedenlerinden ve çözümlerinden bahsedeceğiz.

Instagram Kullanıcı Bulunamadı Ne Anlama Geliyor?

Instagram’da karşılaştığımız bir kullanıcı adına tıkladığımızda ya da daha önceden mesajlaştığımız bir kişinin profiline girmek istediğimizde “Kullanıcı Bulunamadı” ifadesi ile karşılaşırız. Açılan ekranda profil resmi olamaz, takipçi ve takip edilen sayısı görünmez ve kullanıcı adı yerine de kullanıcı bulunamadı yazar. Bu durumun birden fazla nedeni var. Bazı nedenler sizden kaynaklıdır bazıları da sizinle ilgisi olmayan nedenlerdir.

Instagram kullanıcı bulunamadı sorunu şu nedenlerden kaynaklanıyor olabilir;

  • Kullanıcı adını yanlış yazmış olabilirsiniz
  • Kullanıcı sizi engellemiş olabilir
  • Kullanıcı hesabını geçici olarak kapatmış olabilir
  • Kullanıcı hesabını silmiş olabilir
  • Kullanıcı adını değiştirmiş olabilir

Instagram’da açıklama yazarken ya da fotoğraf paylaşımınızda bir kullanıcıyı etiketlediğinizde, o isme tıkladığınız zaman profile ulaşabiliyorsunuz. Ancak etiketlediğiniz isme tıkladığınızda kullanıcı bulunamadı ifadesi çıkıyorsa ismi yanlış yazmış olabilirsiniz. Özellikle sembol ve sayıların kullanıldığı isimler genellikle yanlış yazılıyor.

Bir diğer kullanıcı bulunamadı sorunu da, o kişinin sizi engellemiş olmasıdır. Eğer karşı taraf sizi engellediyse profiline ulaşamazsınız. Diğer hesaplar üzerinde yaptığı beğenileri ve yorumları da göremezsiniz. Takip ettiğiniz bir kişinin paylaşımında etiketlendiyse de sizin hesabınızda o etiket de görülmeyecektir. Yani sizi engelleyen bir hesap sizin için Instagram’da yok anlamına gelir.

Hesabını geçici olarak donduran ya da tamamen silen bir kişiyi aradığınızda Instagram’da bulamazsınız. Arama sonuçlarında o isim çıkmaz. Eski paylaşımlarınızdaki beğeni ve yorumları kaybolur, mesajları da mesaj kutunuzda görünmez.

Instagram kullanıcıları zaman zaman kullanıcı isimlerini değiştiriyor. Siz bir paylaşımdaki isme tıkladığınızda kullanıcı bulunamadı ifadesi ile karşılaşıyorsanız, ama hala aktif olduğunu biliyorsanız, bu kişi kullanıcı adını değiştirmiş olabilir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

instagram kullanıcı bulunamadı

Instagram Kullanıcı Bulunamadı Sorununun Çözümü

Instagram kullanıcı bulunamadı sorunun çözümü her durumda bulunmuyor. Eğer o hesap sizi engellediyse kendi hesabınızdan asla göremezsiniz. Ancak o kişinin sizin engelinizi kaldırması ile sorun çözülür. Bir kişinin sizi Instagram’da engelleyip engellemediğine emin olamıyorsanız bir başka Instagram hesabından kontrol edebilirsiniz. Kontrol ettiğiniz hesapta isim çıkıyorsa, o kişi sizi engellemiştir.

Kullanıcı adını değiştiren bir hesabı göremiyorsanız, isme tıkladığınızda kullancı bulunamadı diyorsa arama kutucuğunda isim ve soy isim ile tekrar arama yapabilirsiniz. Ya da o hesap ile daha önceden mesajlaştıysanız mesaj kutunuza gelip mesajlaşmadan isme tıklayabilirsiniz.

Instagram hesabını geçici olarak donduran bir hesaba da o kişi tekrar hesabını açana kadar ulaşamazsınız. Hesabını yeniden açtığında yine birbirinizi takip ediyor olursunuz ve paylaşımlarını görebilirsiniz.

Instagram kullanıcı bulunamadı sorunu yaşıyorsanız mutlaka yukarıdaki nedenlerden biri ile karşılaşmışsınızdır. Çözüm yollarını deneyerek nedenini de tespit edebilirsiniz.

Instagram Destek blogları ile hesabınızı büyütmek için yazılarımızı takip edebilirsiniz.

Instagram Kullanıcı Bulunamadı Sorunu Ne Demek?

Instagram hesabını kapatan ya da sizi engelleyen bir hesabın ismine tıkladığınızda Kullanıcı Bulunamadı ifadesi ile karşılaşırsınız.

Instagram’da Hesabı Silinirse Ne Olur?

Instagram hesabınızı silerseniz diğer kullanıcılar sizi bulamaz, paylaşımlarınızın tamamı kaldırılır. Bunun yerine hesabınız dondurmak daha mantıklıdır.

Instagram Hesabımı Dondurursam Takipçilerim Beni Görür mü?

Hesabınızı geçici süreliğine dondurursanız takipçileriniz sizi göremez, mesaj atamaz. Hesabınızı tekrar aktif ettiğinizde size ulaşabilirler.

Spotify Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir