Instagram Sohbette Ne Anlama Gelmektedir? Nasıl Kullanılır ?

Instagram Sohbette Ne Anlama Gelmektedir? Nasıl Kullanılır ?

Instagram sürekli getirdiği yeniliklerle, insanların aklında soru işareti bırakmaya devam ediyor. Her geçen gün farklı özelliklerle karşımıza çıkması, bunları nasıl kullanabileceğimiz sorusunu akıllara getiriyor. İlk günlere göre eklediği özelliklerden bir tanesi de Instagram sohbette olarak karşımıza çıkmaktadır.

Instagram sohbette yazısı ne anlama geliyor? Sohbette yazısı ne işe yarar? Sohbette yazısı nasıl kullanılır? Tüm bu sorulara hep birlikte cevap bulacağız. Öyleyse başlayalım.

Instagram Sohbette Yazısı Ne Anlama Gelmektedir?

Sohbette yazısı mesaj bölümünde biriyle konuşurken, mesajın hemen altında görünmektedir. Sohbette şeklinde bir yazı belirir o alanda. Belki de karşı taraftaki kişiye sorduğunuzda sizde aynı şekilde görünüyorsunuz. Bu yazı ne anlama geliyor?

Sohbette özelliği üzerine bu alanda faydalanabileceğiniz bir çok özellik gelmiştir. Yine de bu özelliğin bir çok uygulama da var olmaması, bu durumu özel kılıyor.

Bu sohbette yazısını gösteren özellik, kişinin o an o mesaj alanı içerisinde olduğunu gösterir. Yani diyelim ki biriyle mesajlaşıyorsunuz. O mesaj alanında sohbette şeklinde yazı görünecektir. Böylece kişinin sohbet alanında olup olmadığını kolay bir şekilde anlayabilirsiniz. Bu özelliğin avantajları olduğu gibi bazı dezavantajları da bünyesinde barındırmaktadır. Özellikle insanlar arasında sorunlara neden olabilir. Örneğin iki yakın arkadaş ya da sevgili konuşuyor. Bir taraf sohbetten çıktığında karşı taraf bunu öğrenebilecek. Ve neden sohbetten çıktığı konusunda karşı taraf ile tartışmaya girebilir.

Instagram sohbette yazısı

Sohbette Yazısı Nasıl Çıkar?

Sohbette yazısının çıkması için öncelikle mesajlaştığınız kişinin üzerine tıklayın. Tıkladıktan sonra eğer sohbette yazısı görüyorsanız, o kişi sohbet alanında demektir. Bu işlemi yaptığınızda o kişi için herhangi bir şey yazmıyorsa o an sohbet alanında olmadığını anlayabilirsiniz.

Sonuç

Bu yazıda Instagram sohbette nedir, ne anlama gelmektedir gibi sorulara cevap verdik. Instagram uygulaması her geçen gün farklı özelliklerle karşımıza çıkıyor. Ve bu özelliklerden faydalanmak hem işlevsel hem de oldukça eğlenceli olacaktır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Umarım sorularınıza yardımcı olabilmişizdir. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.

Instagram Sohbette Nedir?

Instagram üzerinde yer alan sohbette yazısı, mesajlaşılan kişinin o anda sohbet özelliği içerisinde yer aldığını ifade etmektedir.

Instagram Sohbette Tut Ne Demektir?

Sohbette tut özelliği, mesajlaşma sırasında paylaşılan görsellerin silinmeden sohbet geçmişinde kalmasını sağlayan bir özelliktir.

DM ile Grup Sohbeti Oluşturmak Mümkün mü?

Instagram direct mesaj ile grup sohbetleri oluşturmak ve bu sohbetlere 32 kullanıcıyı dahil etmek mümkündür.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
4 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Instagram Sohbette ki konusmalarin tarih kisminda bazi durumlarda hata olusabiliyor. Bu hatalarin başında konusma sonrasinda kisiler karşilikli olarak birbirlerini engelledikleri durumda sohbet silinebiliyor veya tarih kisminda gün, ay ,yil gibi ibarelerden biri tamamen eksilebiliyor. Ayrica konusmalarin içerisinde bazi kelimeler silindi ise tarih kisminda yil ibaresi kaybolabiliyor. bu ve bunun gibi birçok küçük hatalar barindirsada sosyal medyanin en fonemen uygulamasi olarak devam etmektedir.

  2. Mobil uygulamada aktif olan hesabi Pc üzerinden de açtiginiz takdirde silinmiş mesajlari tekrar görebiliyor veya bulunan mesajlarda eksik kisimlar veya tarih kisminda eksilikler gibi hatalarinda güncelleme sonrasinda giderilmesini umut ediyoruz.

  3. 2018 yilinda yaptigima emin olduğum sohbetlerin tarih kisminda yil bulunmamaktadir. 2018 yilinin mayis ayindaki sohbetin tarih kisminda sadece “May, 22 15:30 ÖS” ama sohbetin icerisinde dahi yilin 2018 olduğunu belirten bir konumuz mevcut iken arkadaşım yil yazmadığına göre bu yil icerisinde konuştuğumu belirtiyor. Böyle bir hata olmuş olabilirmi acaba ? bi kac forumda engelledigimiz sohbetlerde olabileceğini yada Pc üzerinden giriş yapip yapmadigim soruldu. sebebi ne olabilir yada hata bildir kismindan bildirdigimde duzeltilicektir dimi destek lütfen..

    1. Konu ile ilgili sohbet araliginda ki farkli bir tarihte gerçekleştirilen sohbeti konuşmanın tamami içerisinden sildiginiz takdir de tarih kisminda Yil ibaresi kalkabiliyor bu tam olarak bir hatamidir yada bu şekilde duzenlenmesinin farkli bir sebebimi mevcuttur bilinmemekte. Ayrica bu konuda bir kaç hatayida forumda paylaşan kişilerin de varligini bilmenizi isterim. Hatalarin bir cok kisminin kullanicilar tarafindan dikkat edilmediğini düşünmekteyim.