TikTok Kullanıcı Adı ve Şifre Nasıl Değiştirilir?

TikTok Kullanıcı Adı ve Şifre Nasıl Değiştirilir?

TikTok’ta kullanıcı adınızı ve şifrenizi kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Bu özellikle bir e-posta adresiyle kaydolduysanız ve bu adresin ilk kısmı otomatik olarak ad olarak atanmışsa uygundur. TikTok uygulamasında adınızı ve şifrenizi nasıl değiştireceğinizi bu yazımızda açıklayacağız.TikTok’a ilk giriş, bir sosyal medya hesabı (Instagram, Facebook, Twitter veya Google) veya kendi e-posta adresiniz aracılığıyla da yapılabilir. Bu durumda, TikTok kullanıcı verilerinizi otomatik olarak hesabınızdan alır veya e-posta adresinin ilk bölümünü kullanıcı adı olarak, yani @ işaretinden önceki her şeyi seçer. Bunu istemiyorsanız profilinizi istediğiniz zaman düzenleyebilir, TikTok kullanıcı adını değiştirebilir ve yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Peki TikTok kullanıcı adı ve şifre değiştirme nasıl yapılır?

TikTok kullanıcı adı ve şifre değiştirme oldukça kolay bir işlemdir. Bu pratik ipucunda, her ikisini de sadece birkaç adımda nasıl ayarlayabileceğinizi göstereceğiz.

TikTok Kullanıcı Adı ve Şifre Değiştirme İşlemleri Nasıl Yapılır?

TikTok Kullanıcı Adınızı Değiştirme

TikTok kullanırken gizliliğinizi garanti etmek istiyorsanız, TikTok kullanıcı adınızı olabildiğince sık değiştirmeniz gerekir. Ayrıca profilinizi düzenlemek için kullanıcı adınızı değiştirmek de isteyebilirsiniz. Ancak, birçok kullanıcı, özellikle yeni kullanıcılar, nasıl yapılacağını bilmiyorlar. TikTok kullanıcı adlarını nasıl değiştireceğini bilmeyen tüm kullanıcılar için burada uygulayabilecekleri adımları sıraladık.

TikTok’ta iki isim vardır: İlki, yukarı kısımda uygulamayı kullanan kullanıcıların TikTok’ta bulunabileceği takma ad ve diğeri de aşağı kısımda yer alan kullanıcı adıdır. Kullanıcı adı, TikTok’ta faaliyet gösterdiğiniz addır. Takma adın aksine, bu ad yalnızca 30 günde bir değiştirilebilir. Aşağıdaki adımları takip edin:

  • TikTok uygulamasını açın.
  • Sağ alttaki “Profil” e ve ardından “Profili Düzenle” kırmızı düğmeye dokunun.
  • İlk alana yeni takma adınızı, ikinci alana yeni kullanıcı adınızı girin. Ekran görüntüsü hangi alanın doğru olduğunu gösterir. Tabii ki, her iki adın da değiştirilmesi gerekmez, alanlardan yalnızca birini değiştirebilirsiniz.
  • Yeni adınızı girdikten sonra, sağ üstteki “Kaydet” i tıklayın. Ad önceden atanmışsa, TikTok için yeni bir kullanıcı adı atamanız istenir.
tiktok kullanıcı adı değiştirme

Tiktok’ta Şifreyi Değiştirme

TikTok şifrenizi değiştirmek istiyorsanız, mevcut şifrenizin ne olduğunu bilmeniz gerekir. TikTok’a Google, Facebook, Instagram veya Twitter’dan bir hesapla giriş yaptıysanız, bu hesabın şifresidir. Bu nedenle, TikTok hesabınız için parolayı değiştirmek ve kendi parolanızı oluşturmak doğru bir işlemdir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

TikTok’ta şifre değiştirme işlemi için tek yapmanız gereken, uygulama için geçerli şifrenizin ne olduğunu bilmektir. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  • TikTok uygulamasını açın ve sağ alttan profili seçin.
  • Sağ üstteki üç noktaya tıklayın ve ardından “Hesap” alanında “Hesabı yönet” öğesini seçin.
  • Bir sonraki adımda, “Şifre” ye dokunun ve mevcut şifrenizi ve yeni şifrenizi buraya girin. Onay için bunu tekrar girmeniz gerekir.
  • Son olarak, yeni şifreyi kullanmak için sağ alttaki onay işaretine dokunun.

Sosyal Medya Destek kategorimiz ile tüm güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir