WhatsApp Web Nedir? Nasıl Kullanılır?

WhatsApp Web Nedir? Nasıl Kullanılır?

Whatsapp dünyada ilk olarak 2010 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Akıllı telefonlar üzerinden internet aracılığıyla mesajlaşma servisi olarak hizmet vermeye başladı. Hizmetin ücretsiz olması kısa sürede milyonlarca insan tarafından kullanılmasına neden oldu. Günümüzde kayıtlı kullanıcı anlamında dünyanın en önde gelen siber hizmetleri arasında yer almaktadır. Peki WhatsApp Web nedir ve nasıl kullanılır?

Akıllı telefonların işletim sistemleri olan Android, iOS ve Windows Phone sistemlerinde rahatça kullanılmaktadır. 2014 yılında toplamda 19 milyar dolarlık bir anlaşmayla Facebook tarafından satın alımı tamamlanmıştır. Sistem günümüzde bilgisayar üzerinden de insanlar tarafından kullanılmaktadır. Bu sistem Whatsapp Web üzerinden sağlanmaktadır.

Whatsapp Web Nedir?

Whatsapp Web sistemi şirketin 2014 yılında Facebook tarafından satın alınmasının ardından eklemiş bir özelliktir. Bu sayede telefona gelen tüm mesajları, videoları, fotoğrafları bilgisayar üzerinden görüntülemek ve kullanmak kolay hale gelmiştir. Basit bir uygulama olduğu için yapılması gereken sadece telefonda ki uygulamayı bilgisayara entegre etmek olacaktır.

Web uygulamasını Chrome, Firefox, İnternet Explorer ve Opera gibi insanlar tarafından kullanılan tüm tarayıcılar üzerinden kullanmak mümkündür. Bu sistem gelen güncellemeler sayesinde içerisine yeni eklemeler de almıştır. Bir kez bilgisayara entegre edildikten sonra her girişte otomatik olarak giriş yapılmak mümkün hale gelmektedir. Bunun için ilk adımı yaparak sisteme dahil olmak gerekmektedir.

whatsapp web

Whatsapp Web Nasıl Kullanılır?

Web sistemini kullanmak için yapılması gereken işlem çok basittir. Ancak aşağıda anlatacağımız sistemi kullanmak için kendinize ait bir bilgisayarı tercih etmeniz gerekiyor. Bunu yapmadan adım atmak kullanıcılara ciddi zararlar verebilmektedir.

  • Herhangi bir tarayıcı üzerinden web.whatsapp.com üzerinden giriş yapmalısınız,
  • Karşınıza QR Kod gelecektir, bu kodu telefonunuz üzerinden okutmanız gerekiyor.
  • Kodu okutmak için telefonunuzdan uygulamayı açmalı, sağ üst tarafta bulunan üç noktaya tıklamalısınız,
  • Açılan menüde “Whatsapp Web” sekmesine tıklamalı, karşınıza gelen QR kod Tara ekranıyla bilgisayar üzerinden açtığınız kodu okutmalısınız.
  • Bunu yaptıktan sonra bilgisayar ile telefon arasında bağlantı sağlanacaktır.

Sistemin çalışması için telefonunuz belirli bir mesafede tutmanız ve internetinizin sürekli olarak açık olması gerekiyor. Eğer telefon bilgisayardan uzaklaştırılırsa sistem otomatik olarak kendisini kapatacaktır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: H1 Etiketi ve Başlıkların SEO’ya Etkisi

Whatsapp Web Güvenlik Nasıl Sağlanır?

Whatsapp kullanıcıları telefonlarında bilgisayara bağlanırken bazı güvenlik noktaları akıllarına gelebilmektedir. Yapılan bir çalışmada bu tip sistemlerde olması gereken 7 güvenilirlik özelliğinden sadece 1 tanesine vakıf olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu da sistemi günümüzde internet tarafından anlık mesajlaşmada en az kullananlardan birisi haline getirmiştir.

Günümüzde bu uygulamaya alternatif olarak çıkarılanlar dahi buna yetişme konusunda yeterli olmamaktadır. Kendi güvenliğiniz sağlamak için bilmediğiniz bir bilgisayar üzerinden giriş yaparsanız işleminiz bittikten sonra “tüm cihazlardan çık” seçeneğine tıklamayı ihmal etmemelisiniz. Ayrıca bilmediğiniz veya güvenmediğiniz bir bilgisayardan sistemi açmak, sistemin güvenlik hatası değil sizin güvenlik hatanız olacaktır.

Sosyal medya destek kategorimiz ile tüm güncel konuları takip edin.

Web Ne Demektir?

Web, whatsapp uygulamasını masaüstü cihazlarda kullanmak için hizmet vermekte olan bir web sitesidir.

WhatsApp Web’e Nasıl Girilir?

WhatsApp sistemine girmek için telefonunuzda yer alan whatsapp uygulamasından web özelliğini açmalı ve sitede çıkan QR kod’u telefonunuz ile taramalısınız.

WhatsApp Güvenilir mi?

Whatsapp üst düzey şifrelemeler ile korunmakta olan bir sistemdir. Tamamen güvenilirdir. Ancak sizlere ait olmayan bilgisayarlardan girdikten sonra çıkış yapmayı unutmamalısınız.

Youtube Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
SEO
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir