Twitter Mesajlaşma Nasıl Kapatılır?

Twitter Mesajlaşma Nasıl Kapatılır?

Twitter tarafından kullanıcılara sağlanan mesajlaşma özelliği bazen çok can sıkıcı olabiliyor. Twitter mesajlaşma normalde çok önemli kolaylıklar getirse de bazı kişiler tarafından bu özellik istismar ediliyor ve kötü amaçlı kullanılıyor. Bundan dolayı da kullanıcıların bir kısmı bu özelliği devre dışı bırakma yoluna gidiyor. Peki twitter mesajlaşma nasıl kapatılır gelin hep birlikte öğrenelim.

Twitter Mesajlaşma Özelliğini Bilgisayardan Kapatma

Bu özelliği kapatmak isteyen kullanıcılar aşağıda belirtilen adımları izleyerek çok kısa bir süre içerisinde işlemlerini tamamlayabiliyor. Bu işlem için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir:

  • Öncelikle bir internet tarayıcısından Twitter hesabına girilir.
  • Hesaba girildikten sonra sağ üst köşede yer alan küçük profil resmine basılır.
  • Bu işlemin ardından yapılacak seçenekler görünecektir. Bunlardan “Ayarlar ve Gizlilik” olan tercih edilir.
  • Bu aşamadan sonra ise sol taraftaki menülerden “Gizlilik ve Güvenlik” bölümüne geçiş yapılır.
  • Burada sistem tarafından sunulan değiştirilebilir özellikler yer almaktadır. Orta bölümlerde yer alan Direkt Mesajlar bölümünden ayarların yapılması gerekir.
  • Direkt mesajlar kapatılmak isteniyor ise “Herhangi birinden direkt mesaj al” seçeneğindeki tik kaldırılır ve böylece işlem tamamlanmış olur.

twitter mesaj kapatma

Twitter Mesajlaşma Özelliğini Telefondan Kapatma

Twitter mesajlaşma işlemi telefondaki uygulama üzerinden kapatılmak istenirse yine benzer işlemler uygulanacaktır. İzlenmesi gereken adımlar yukarıdakilerle neredeyse birebir aynıdır. Uygulama üzerinden de kısa sürede direkt mesaj alma kapatılabilir.

Direkt Mesajlaşmayı Kapatma ile İlgili Bilinmesi Gereken Hususlar

Yukarıda anlatılan işlemler yapıldığında direkt mesaj özelliği kapatılmış olmaktadır. Fakat bu özellik sadece kullanıcıların takip ettikleri için hale açık kalacaktır. Yani takip edilen kişilerden direkt mesaj alınmaya devam edilirken diğer kişilerden gelen mesajlar engellenmiş olacaktır. Twitter mesajlaşma özelliği bu şekilde kullanılmaya devam edilebilir.

Özelliği tamamen kapatmak için ise herhangi bir yol şuanda yoktur. Mesaj alınmak istenmeyen kişi takip çıkarılarak bu işlem belli kişiler için yapılabilir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Twitter mesajlaşma nasıl kapatılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Twitter’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Twitter Türk takipçi satın alma ve Twitter otomatik beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Twitter mesajlaşma nasıl kapatılır konusundaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir