Youtube Kapak Fotoğrafı Nasıl Yapılır?

Youtube Kapak Fotoğrafı Nasıl Yapılır?

Son yılların en popüler olaylarından Youtube kapak fotoğrafı yapma ile ilgili tüm detaylar bu yazıda! Günümüzde televizyonu tahtından etmeyi başarmış ve onlarca içerik üreticisiyle sosyal medya kullanıcılarının favori uygulamalarından bir tanesi Youtube. Her yaş grubuna uygun, farklı kategorilerde videolarla milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Hatta durum öyle bir hal aldı ki, artık gençlerin birçoğu Youtube uygulamasını kendine iş alanı olarak seçiyor ve buradan içerik üreterek para kazanıyor.

Aktif izleyici sayısının çokluğu, rahat kullanıma sahip bir ara yüzü olması ve büyük markaların kendileri için uygun reklam alanı olarak youtube uygulamasını belirlemiş olmaları gibi sebepler, uygulamayı para kazanmak isteyen gençler arasında popüler kılıyor. Youtube uygulamasında öne çıkmak içinse dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Bunlardan biri kapak fotoğrafı. Sizler için bu yazımızda youtube kapak fotoğrafı nasıl yapılır, ayrıntılı olarak anlattık.

Youtube Kapak Fotoğrafı Yapma

Youtube içerisinde çok fazla kullanıcı ve videonun bulunduğu bir sosyal medya uygulaması. Çok sayıda içeriğe sahip olması izleyiciler için avantajlı olsa da içerik hazırlayan youtuberlar için dezavantaj olabiliyor. Zira ne kadar çok içerik ve kanal varsa ön plana çıkmak o kadar zor olabiliyor. Bazı durumlarda kaliteli içerikler üretmekte yeterli gelmeyebiliyor. İzleyiciler ya trendlerde ilk sırada olan içeriklere ya da kapak fotoğrafı dikkat çeken içeriklere yöneliyor. Bu nedenle eğer bir youtube kanalına sahipseniz içerikleriniz kadar profilinizin görüntüsü de önem arz ediyor.

youtube kapak fotoğrafı

Kanalınızı farklı ve özgün gösterecek bir kapak fotoğrafı izleyicide merak uyandıracak ve kanalınızı keşfetmelerini sağlayacaktır. Kendinize özgün, ilgi çekici ve hazırladığınız içerikleri yansıtan bir youtube kapak fotoğrafı hazırlamanız bu bağlamda size büyük fayda sağlayacaktır. Bunun için çeşitli programlar kullanabileceğiniz gibi internetteki ücretsiz sitelerden de yararlanabilirsiniz. Kullanımı kolay ve size kaliteli işler sunabilecek ücretsiz internet sitelerinden bazıları şu şekilde:

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Youtube Yorum Ayarları Nasıl Yapılır?

  • Canva
  • Pixlr
  • PicsArt

Youtube Kapak Fotoğrafı Nasıl Değiştirilir?

Özgün ve ilgi çekici bir kapak fotoğrafı hazırladıktan sonra kanalınıza yükleyebilirsiniz. Youtube kapak fotoğrafı nasıl değiştirilir bilmiyorsanız, aşağıdaki adımları sırasıyla takip ederek kolaylıkla kapak fotoğrafınızı değiştirebilirsiniz.

  • Youtube hesabınıza giriş yapın.
  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra kapak fotoğrafını yüklemek istediğiniz kanalın profil sayfasına giriş yapın.
  • Profil resminizin üzerine tıklayın ve açılan seçeneklerden ‘Kanalım’ yazan seçeneğe tıklayın.
  • Çıkan seçenekler arasından ‘Kanalı Özelleştir’ yazan seçeneğe tıklayın.
  • Ekrana gelecek seçeneklerden ‘Yeni kanal resmi’ yazan seçeneğe tıklayın.
  • Daha önce hazırlamış olduğunuz ve bilgisayarınıza kaydettiğiniz kapak fotoğrafını seçin.
  • Seçtiğiniz kapak fotoğrafını kaydetmeden önce farklı cihazlarda nasıl göründüğünü gösteren bir önizleme ekranınıza gelecektir. Kapak fotoğrafı istediğiniz şekilde görünmüyorsa ekranda ulunan ‘Kırpmayı Ayarla’ yazısına tıklayarak istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.
  • Son olarak ‘Seç’ yazan kısma tıklayın ve kanalınızın yeni kapak fotoğrafını kaydedin.

Youtube Destek kategorisi yazıları ile tüm güncel haberlerden ve gelişmelerden haberdar olun.

Youtube Kapak Fotoğrafı Nedir?

Kapak fotoğrafı, Youtube kanalınızda yer alan ve kullanıcıların kanalınıza girdikleri anda ilk karşılarına çıkan profil görselinizdir.

Youtube Kanal Fotoğrafı Nasıl Yapılır?

Youtube kanal fotoğrafı yapmak için çevrimiçi programları kullanabilirsiniz. Canva gibi programlar ile kapak fotoğrafları oluşturmak mümkün.

Kapak Fotoğrafı Neden Önemli?

Youtube profilinize girecek olan kullanıcılar ilk olarak kapak fotoğrafınız ile karşılaşacaktır. Bu nedenle etkileyici ve dikkat çekici bir kapak fotoğrafı yapmalı ve kanalınızın daha dinamik olmasını sağlamalısınız.

Twitter Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir